top of page
Dragana-Jovanovic-Wallpaper-2.jpg

O meni

Mentor za lični razvoj i YOGA učitelj

Dragana Jovanović, je diplomirana pravnica, koja je pre 25 godina odlučila da promeni profesiju i potpuno se posveti širenju ideje ličnog razvoja. Danas je mentor u oblasti ličnog razvoja i joga učitelj. Takođe je i sertifikovani NLP trener, life, business i health coach internacionalne asocijacije koučeva, teta i reiki praktičar, učitelj meditacije, nacionalni ekspert iz oblasti rodne ravnopravnosti i pisac četiri knjige iz oblasti ličnog razvoja: Sreća je u nama, Uspeh je u nama, Inspiracija je u nama i ZEN in Business. 2016. godine je uvrštena u deset najuticajnih žena u Srbiji, a 2019. god je dobila je nagradu za najboljeg kouča na Balkanu.

 

Dragana Jovanović je autor i osnivač:

 

 • Body&Soul Concepta - memberšip programa koji kroz vežbanje, radionice, ritrite i individualni rad daje podršku ženama.

 • Dana za Vas - jedinstvenog i javno prepoznatog događaja za žene, koji organizuje od 2013. godine. Do danas je održano preko trideset događaja koje ženama ukazuju na važnost ličnog razvoja i brige o sebi.

 • ZEN in Business i Office Reseta – antistres programa koje vodi za poslovne ljude.

 • Terapeutskih vežbi za hormonalni balans – koje vodi kao stalni član holističkog tima klinike Pronatal Beograd i uči buduće majke alatima za upravljanje stresnim i intenzivnim emocionalnim iskustvima tokom pripreme za VTO. U okviru ovog programa je Hormonalna yoga.

 

Svoja znanja iz oblasti joga terapije i ličnog razvoja sticala je sa velikim učiteljima kao što je TK Desikačar (Krišnamačarija Yoga Mandiram, Čenai, Indija), dr Ernsta Šrota (direktor nemačke akademije za ajurvedu), Vasudeve (predsednika evropske joga alijanse i profesora kineziologije na Univerzitetu u Madridu), Lame Luiđija (meditacija), Dan Brulea (tehnike disanja), od osnivača NLP-a: Toma Besta, Čarlsa Foknera, Bernt Iserta, Ajrlin Dejvidsn, kao i od Demartinija, Nil Donald Volša, Dajen Dan, Robina Šarme i drugih učitelja iz oblasti joge i ličnog razvoja.

"Svaki rad na sebi je putovanje u sreću i uspeh, što i jesu naslovi mojih knjiga 📚 iz ličnog razvoja koje je objavila Laguna 2012. i 2016. godine.

Pravni fakultet sam završila u prošlom veku 😃 i radila deset godina kao pravnica. Uz prava sam držala časove joge i fitnesa od 22. godine. To mi je bila ljubav, jer tada to nije postojalo na listi zanimanja.
2002. godine sam upoznala Ljiljanu Golijanin koja me je inicirala u Reiki, 1 i 2 stepen;
2005. sam otvorila Life centar - kao mesto gde se vežba joga bez guru pristupa, vode seminari i radionice. Uz rad u centru i dve ćerke sam završavala edukacije:

 • 🧘‍♀️ Yoga instruktor - 2007. u prvoj generaciji joga instruktora u Srbiji. Od tada do danas imam preko 600 časova priznatih od Evropske I Američke yoga alijanse.

 • 🧘‍♀️ Yoga terapija za energizaciju, Hormonalna yoga – 2011

 • 🧘‍♀️ Yoga terapeut za žene u Indiji, KIM - 2010.

 • 🤓 NLP trener - po metodi IN i DVNLP 2013.

 • 🤓 ICI Life & Bussines Coach 2013.

 • 🤓 ICI Health Coach 2013.

 • 🤓 Imaginativne porodične konstalacije 2013.

 • 🙏 Učitelj meditacije i pranayame (2007), šine (budističke) meditacije (2008), joga nidre, Autogenog trenings po Šulcu (2014);

 • 🙏 Theta Healing edukacije sam počela 2011. godine i još uvek sam u njima. Posebno me raduje da učim tehniku u kojoj mogu da primenim sva prethodna znanja i prilagodim potrebama klijenta. Intuitivnu anatomiju, po meni najzahtevniju obuku sam završila 2018. Ove godine sam završila DNK 3;

 • Pilates - sertifikovan instruktor škole koju je osnovao Josef Pilates Power Pilates 2005. Radim i po tehnici Majkla Kinga, kod koga sam naučila funkcionalni pilates - osnovni i napredni nivo (2009.) i na časovima Yoga 4 Core kombinujem yogu i pilates.

Pored svega što radim, redovno utorkom, sa mojom Body&Soul Mentoršip grupom, vežbamo pilates, jer sam od 2005. sertifikovan instruktor škole koju je osnovao Josef Pilates. Radim i po tehnici Majkla Kinga, kod koga sam naučila funkcionalni pilates (2009.)."

DJ-on-top.jpg

Smatram da svako ko radi sa ljudima na ličnom razvoju treba prvo da radi na sebi i da to što radi - živi. I tu nema foliranja - to se vidi u životu, na telu, u osmehu i u lakoći kojom se rešavaju izazovi. Jer svi ih dobijamo - to je život. Razlika je u tome što neko ostane u njima a neko nastavi da živi i da se raduje životu.

Birajte ljude za rad na sebi! Važno je! ❣

Saradnja sa kompanijama

Kompanije za koje sam vodila seminare, treninge, tim bildinge ili su me angažovali kao motivacionog govornika za svoje događaje i promocije, zatvorene treninge za upravu i visoki menadžment:

Objavljene knjige

Dragana Jovanovic - Uspeh je u nama Knjiga
Uspeh je u nama

Cena: na upit

Moja definicija uspeha je da stvaram nešto korisno za druge – kroz jogu, koučing, pisanje. Tajni i neophodni začin uspeha je sreća. Za uspeh je neophodno prvo pronaći sreću u sebi. Kada povežem sadašnji trenutak koji je ispunjen pozitivnom vibracijom i viziju koju želimo da ostvarimo, koristeći alate iz knjihe Uspeh je u nama i moje čarobne kutije za lični razvoj, uspeh postaje neizbežan.

Dragana Jovanovic - Sreća je u nama Knjiga
Sreća je u nama

Cena: na upit

Ova knjiga je rezultat traganja za sobom, za delovima duše koje sam izgubila u želji da budem dobra, da se dopadnem, da odgovorim na očekivanja. Sve što sam naučila tražeći sebe, davalo mi je ključ kojim sam mogla da otvorim neka nova vrata, da pristanem na to što sam našla, shvatajući da to nije ni bolje ni gore – to je tako. Svi smo različiti i dok ne prihvatimo činjenicu da treba da poštujemo svoju i tuđu individualnost stalno ćemo misliti da sreća leži negde izvan nas. Jedini način da saznamo ko smo, jeste da prigrlimo i zavolimo to što jesmo! Sve ostaje isto, ali će perspektiva iz koje posmatramo život postati drugačija.

Dragana Jovanović - Zen In Business e-book
Zen in Business (e-Book)

Cena: 530 RSD

Ovo je pravi priručnik za sve one koji žele trajno da se reše stresa. U njemu ćete da nađete objašnjenje fiziologije stresa, ilustrativne primere za situacije u kojima stres utiče na naše telo i misli, i preko 20 alata i vežbi iz joge, koučinga i drugih tehnika ličnog razvoja za smanjenje stresa i relaksaciju. Osim praktičnog dela u kome svaki pojedinac može da napravi izbor alata i tehnika koje mu najviše prijaju, ovaj vodič ide i korak dalje, pružajući dobru strukturu za napredovanje u ličnom i poslovnom životu, i motiviše čitaoca da preduzme konkretne radnje koje će vrlo brzo pokazati rezultate.

Inspiracija je u nama (e-Book)

Cena: 900 RSD

Knjiga ima cilj da vas u toku dana prebaci iz brzine, multitaskovanja i stresa u sebe - na mesto u kome možete da pronađete snagu i motivaciju koja je potrebna da biste istrajali na putu stvaranja srednog i uspešnog života. Inspiracija za sve životne poduhvate se nalazi u nama, u onome što stvaramo iz duše. Imamo odgovornost prema sebi da budemo ono što jesmo, da radimo ono što volimo, da se ponašamo u skladu sa svojim vrednostima, da sami stvaramo svoj život na koga smo ponosni. Iako danas nije lako da budemo svoji, iskustvo mi je povrdilo da kada odlučno stanemo za sebe, duboko verujudi intuiciji, Bog stane ispred nas!

Purple Flower

Testimonijali članica

Evo kratkog rezimea Body&Soul programa. Započela sam jogu kod Dragane Jovanović početkom godine, sa idejom da se malo vratim vežbama, da učinim nešto korisno za moje telo. A kroz rad sa Draganom, dobila sam mnogo više, šire, dublje. Body&Soul je sveobuhvatna nega bića, energetski izvor, motivaciona podrška, nežna sila povezivanja duše i tela. Zahvalna na znanju i pouzdanju. 🙏❤️🤗

Alberta Donevski

bottom of page