top of page
Dragana Jovanović i Sanja Sibinčić

Terapijske vežbe za pripremu za VTO

Brinući o sebi - ulažete u zdravlje svoje bebe

Holistički pristup trudnoći i VTO omogućava svim ženama koje su odlučile da postanu majke da kroz taj zahtevan proces prođu uz podršku Holističkog tima klinike Pronatal.

 

Uz podršku lekara, psihoterapeuta, stručnjaka koji se bave ishranom i stresom lakše ćete prevazići stresne situacije, zahtevne emocije, vratiti samopouzdanje, povećati samopoštovanja i osnažiti svoje zdravlja.

Jedan od vrlo važnih postulata u Holističkom pristupu VTO je redukcija stresa i fizička aktivnost. Kao stalni član Holističkog tima vodim vas kroz Terapijske vežbe za pripremu za trudnoću i VTO koje će energizovati vaše telo i istovremeno vas opustiti od napetosti.

Tri razloga zbog kojih ove vežbe deluju:

1

Putem dinamičnih vežbi stimulišu se mišići donjeg stomaka i pelvisnog dna. To utiče na protok energije, na cirkulaciju i dovodi do uklanjaja blokada koje nastaju usled neaktivnosti i nezdravog načina života.

2

Pomoću disanja ove vežbe pokreću, čiste i istovremeno pune energijom ceo endokrini sistem. Uz određene vežbe koji aktiviraju endokrine žlezde, uz svesnu pažnju, usmerava se energija na željeno mesto, a pomoću disanja ta mesta se čiste od toksina i pune energijom.

3

Tehnikama vođene relaksacije smanjuje se nivo hormona stresa, telo se dovodi do smirenja i tada naša vitalna energija može da kruži i ishranjuje sve organe.

Terapijske vežbe za pripremu za trudnoću i VTO je program koji podiže energiju, stimuliše rad reproduktivnih organa i žene već posle prvog časa osete da su pune snage, a istovremeno, zbog vežbi opuštanja – osete da su smirenije i opuštenije.

Koliko traje čas?

Čas traje od 50 minuta do sat vremena i sastoji se od dva dela:

U prvom delu časa telo se zagreva
dinamičnim položajima i posebnom vrstom disanja kojom se telo energizuje i čisti od toksina,