top of page

Individualni rad

Radite na sebi, približite se sopstvenoj duši

Dragana Jovanović Individualni rad

Kome su individualne sesije namenjene?

Na individualne sesije se uglavnom javljaju žene koje već rade na sebi, kroz jogu, radionice, NLP. Kad osetimo kakvu pozitivnu promenu donosi lični razvoj, nema povratka na staro! Iako njih ima najviše, primećujem da su za koučinge zainteresovani i poslovni ljudi koji žele da uspostave balans između posla i kuće, da smanje stres, povećaju energiju, promene navike. Oni žele brze rezultate za što kraće vreme i zato je individualan rad savršen za današnji ritam u kome živimo. Zahvalna sam tehnologiji koja omogućava da se povežemo i radimo online. Divno je kada radite sa nekim u Japanu, Australiji i kada prostor i druga vremenska zona nisu prepreka.

Individualne sesije - Luna.jpg

Mi se rađamo kao genijalci i kao takvima nam je potpuno jasno ko smo i šta želimo. Ali tokom prvih šest godina nas prevaspitaju i uče nas da ulazimo u kalupe i da sebe vrednujemo po njima!

 

Koliko puta vam se dogodilo da ste našli devojku ili momka koji su po meri svih, ali ih vi niste voleli, da ste se obukli po poslednjoj modi, ali ste sebi izgledali kao stranci, izlazili na trendi mesta na kojima ste se dosađivali ili jeli “zdravu” hranu u kojoj niste uživali?

 

Ja sam to iskustvo prvi put osvestila kad sam diplomirala – imala sam utisak da sam skinula teret sa leđa umesto da osetim sreću.

 

Ali, moj tata jeste bio srećan.

Tipovi individualnih sesija

Koučing

Rad na smanjenju stresa

THETA Healing

Image by Chris Ensey

Koučing

Podrška na putu promene

Često živimo tuđe snove, a nismo toga svesni zato što nismo povezani sa svojom dušom. Kad dušu stavimo “na led” ona pati i ne možemo da osetimo radost, sreću, da se smejemo iz stomaka…

 

Zato je rad na sebi važan. On nije nikakva apstrakcija. Rad na sebi je približavanje duši. Nepogrešivo znam da sam daleko od sebe kad se ne radujem bez razloga, kad se ne smejem od srca, kad ne mogu da se odmorim…To su signali kojima mi duša šalje poruku da treba nešto da promenim. Ako ih predugo ignorišemo upadamo u depresiju, anksioznost, dobijamo kilograme i postajemo loša verzija sebe.

 

Rešenje je uvek da promenimo ono što nas uvodi u takvo stanje. Za takvu promenu treba imati podršku, jer su izazovi da se vratimo u naviku veliki. Zato je danas dobro imati svog ličnog trenera kouča sa kojim izazove možemo da pretvorimo u mogućnosti.

Rad na smanjenju stresa

"Današnji čovek ima sve osim mira i unutrašnje sreće"

Mene inspiracija nosi kad u poslu otkrivam nešto novo, kada to “novo” koristi mojim klijentima i meni. Ja sam kouč i tehnike poput joge, meditacije, reikija i Thete kojima se bavim preko dve i po decenije mogu mnogo da pomognu današnjem čoveku koji ima sve osim mira i unutrašnje sreće.

 

Posebno smatram važnim individualan rad kojim se postižu najbolji rezultati. Na primer, u individualnom radu sa ljudima koji dolaze vezano za smanjenje stresa, u radu kombinujem jogu, tehnike disanja, opuštanja, Autogeni trening zajedno sa koučingom i to daje jako dobre rezultate zato što svako ima drugačije okidače stresa, drugi životni ritam i navike.

 

Kad uradimo sve da budemo dobro u svom telu, da je um usresređen - možemo lako da hendlujemo stvari na koje ne možemo da utičemo.

Image by lilartsy

THETA Healing

Theta Healing je rad sa klijentom u Theta talasima koji pomažu da lakše menjamo podsvesna verovanja, modele mišljenja i način na koji doživljavamo sebe i svet oko sebe. Svi smo prošli kroz iskustvo da smo svesno nešto želeli, a da nas je podsvest sabotirala u nameri da to ostvarimo. Posvest je zadužena da nas usreći, zaštiti i čini sve da nam kreira život onako kako je zapisano u njenim programima koji su najčešće stvoreni u najranijem detinjstvu ili su preuzeti od naših roditelja i predaka. Ti programi su nekada nelogični i jako čudni – kao na primer da je ljubav patnja. Ako imamo takvo verovanje, podsvest će učiniti sve da nas zaštiti od ljubavi, jer ne želi da patimo. Ljubav tada postaje nemoguća misija bez obzira na sav trud koji ulažemo da je ostavarimo.

 

Bez otkrivanja takvih programa u oblastima života u kojima nam “ne ide” mučimo se, a rezultati nas bacaju u nezadovoljstvo i očaj. To se može desiti u vezi sa novcem, zdravljem, prijateljstvima… svako ima svoju temu iz koje uči vrline koje su potrebne da bi napredovao. U Tetha Healingu, zahvaljujući moždanim talasima od 4-7 HZ, koji su idealni za prisećanje i osvešćivanje podsvesnih blokada – brzo i bezbedno dolazimo do “aha!” trenutaka. Svesnost je uslov da se nešto promeni. Tek tad zameranje i osećaj krivice ustupaju mesto razumevanju.

 

Koučing (ili kopanje) u Thetha talasima daje priliku da osvestimo učenje koje smo imali kroz određene situacije i mogućnost da promenimo život zauvek.

Tegobe i stanja koje uspešno možemo rešiti Theta healing tretmanom:

  • Strahovi, tuga, krivica

  • Zabrinutost i anksioznost

  • Promenljivo raspoloženje i nedostatak motivacije

  • Nesigurnost, neodlučnost i besciljnost

  • Loša komunikacija i odnos sa decom, roditeljima, partnerom

  • Razočarenje zbog raskida sa partnerom i nemogućnost da krenemo dalje

  • Konflikt sa porodicom, kolegama i ljudima iz okruženja

  • Postizanje bilo kog cilja koji je vama važan

Zakažite termin

Za individualne sesije kočinga, Theta Healing, antistres tehnika: Autogeni treninga po Šulcu i meditacije
možete se prijaviti putem maila.

Dragana Jovanović na individualnoj sesiji sa klijentom
bottom of page