Brinite o sebi da biste se osećale bolje i izgledale lepše!

Dragana Jovanović

 

 

Antiaging Body&Soul program ima za cilj da ženama posle četrdesete sačuva zdravlje, lepotu i životnu radost. Iako smo u tim godinama na vrhuncu svoje snage – stres, način života i hormonalne promene koje počinju da se dešavaju dovode do pada energije, promena raspoloženja, do toga da postajemo jako osetljive. Najčešće tada pomislimo da nešto nije u redu sa nama, a u stvari samo više nemamo resursa za trpljenje: stresa, nebrige prema svom telu, loših partnerskih odnosa, činjenice da za sve imamo vremena osim za sebe…Ukoliko zanemarimo signale koje dobijamo, oni postaju toliko jaki da nas sprečavaju da živimo kvalitetan život kakav zaslužujemo.

Da bismo sačuvale sebe, svoje psihičko i fizičko zdravlje, karijeru, porodicu, smatram da je neophodno da brinemo o sebi, da svom telu damo ono što mu je potrebno – pravilnu ishranu, vežbanje, antistres program, a našoj duši osećaj da život koji živimo ima smisla.

Antiaging Body&Soul program ima integrativni pristup i koncipiran je na način da kroz yogu, tehnike disanja, naučno dokazanu tehniku opuštanja i kroz rad na sebi uspostavite unutrašnji balans koji je osnova mira, sreće i blagostanja.

O PROGRAMU:

Antiaging Body&Soul Concept se sastoji od:
1. 8 časova hormonalne joge – koja imaju za cilj da vas nauče kako da uspostavite hormonalni balans.
Na časovima joge ćete naučiti:
– statične i dinamične joga položaje koji stimulišu i balansiraju rad jajnika, štitne žlezde, hipofize;
– tehnike disanja koje energizuju, opuštaju i balansiraju;
– tehnike koje usmeravaju energiju u određene organe;
– mudre, bande, tehniku terapijske vizualizacije.

2. Obuka antistres tehnike Autogeni trening – Autogeni treningu po Šulcu ima za cilj da smanji stres, napetost i tenziju, da spusti nivo hormona stresa koji utiču na starenje. Pored toga, ova tehnika je pokazala odlične rezultate u intelektualnom radu, u međuljudskim odnosima i u kreativnom radu.
Autogeni trening je terapeutska tehnika psihofizičke relaksacije koju je izumeo nemački psihijatar Johan Šulc. U Evropskoj uniji ovu tehniku lekari prepisuju pacijentima koji imaju simptome bolesti izazvane stresom i pokriveno je zdravstvenim osiguranjem. Koristi se prevashodno u lečenju napetosti, strepnje, straha i psihosomatskih bolesti. Tehniku autorelaksacije koriste i zdravi ljudi, radi postizanja bolje koncentracije i spremnosti za rad, a koristili su je: u NASI – prilikom obučavanja astronauta, specijalci – kod treninga za preživljavanje, a i vazduhoplovne kompanije zbog velikog nivoa stresa kome su izloženi piloti i članovi posade.
Autogeni trening se sastoji od osam procedura koje se ponavljaju svakoga dana. Cilj je da naučimo kako da živimo sa stresom, da umanjimo ili potpuno eliminišemo anksioznost, napetost, što spontano dovodi do izlečenja od bolesti koje su izazvane ovim simptomima.

3. Individualna konsultacija sa sertifikovanim health coachom – koja ima za cilj da uskladite zdrav životni stil (poseban akcenat se daje ishrani i spavanju) sa svojim životnim navikama i poslom.

4. Radionica „Lepota dolazi iznutra“ – daje osnove zdravog životnog stila, koji je osnova za uspostavljanje unutrašnjeg balansa. Ova radionica daje lake, jednostavne i primenjive alate koji su delotvorni i koje možete uklopiti u vaš način života. Od mnogih programa se odustaje zato što su neizvodljivi, prezahtevni… Male zdrave promene u ponašanju dovode do velikih rezultata!

5. Radionica „Lepota dolazi spolja – pravilnom negom“ – dobijate znanja koja su potrebna da bismo na pravilan način negovali svoju kožu, kosu i da znamo šta antiaging jeste, a šta nije.

Uz Antiaging Body&Soul program dobijate vredne materijale za rad kod kuće:- Priručnik ZEN In Business Dragane Jovanović sa svim alatima koji su vam potrebni da biste razumeli šta je stres i sa tehnikama koje su lake, efikasne i primenjive i u kancelariji i van nje.
– Online seminar „RITUALI za dan pun energije“ – koji u sebi sadrži četiri rituala: Jutarnji ritual, 10 mikrovežbi za opuštanje od rada, ritual Isključite se sa posla da bi se uključili u privatan život i Ritual pred spavanje. Rituali sadrže praktične vežbe, snimljene relaksacije i vizualizacije koje možete koristiti u skladu sa vašim ritmom i potrebama.

Kome je Antiaging Body&Soul program namenjen?
Program je namenjen ženama posle četrdesete koje žele da održe nivo hormona u ravnoteži, da žive punim plućima, kao i za sve one koje žele da vrate snagu, životnu radost I da nauče kako da se opuste od stresa.

Kome ovaj program nije namenjen?
Ovo je idealna podrška i preventiva za mnoge bolesti koje nastaju usled hormonskog disbalansa. Ova metoda nije zamena za lečenje i terapiju koju je lekar prepisao. Ovaj program nije namenjen za žene koje ne žele da preuzmu odgovornost i brigu za sopstvenu energiju i zdravlje.

JEDINO PRIMENA ONOGA ŠTO ZNAMO VODI U PROMENU!

Koje promene možete da očekujete posle 8 nedelja programa?
– Više energije,
– Osećaj unutrašnjeg mira i stabilnosti,
– Povećanje fokusa koji usmerava energiju na prioritete i dovodi do bržeg ostvarivanja ciljeva,
– Lepšu i blistaviju kožu, kosu i nokte,
– Gipkije i vitkije telo,
– Bolji san,
– Povećan osećaj radosti i unutrašnjeg zadovoljstva,
– Smanjenje ili nestanak simptoma menopause – noćno znojenje, valunzi, promene raspoloženja, nesanica, glavobolja, bolovi u zglobovima, povećanje telesne težine,
– Usporavanje procesa osteoporoze.

Kako će vam ova znanja koristiti u svakodnevnom životu?

Antiaging Body&Soul Concept je program za ceo život! Jednom kada naučite tehniku Autogenog treninga uvek ćete imati alat koji možete primeniti da biste upravljali stresom a ne on vama. Joga položaji, tehnike disanja su moćni alati energizacije i isceljenja i najbolja prevencija koju imate na dohvat ruke.